Monday, June 8, 2009

WABAK FYP AKHIRNYA BERAKHIR

Fuhhh.......selepas setaun dapt la menarik nafas lega. Akhirnya berakhir kekalutan dan keributan aku n kengkawan ciapkan proposal semasa semester 5 n ciapkan projek semester 6 ni. Wabak ini boleh menyebabkan:

-student sentiasa berfikir untuk selesaikan masalah
-student x tido malam
-student x tenang hidup
-student yg malas terpaksa bertukar menjadi rajin
-dll

Tetapi, untuk siapkan semua ini byk la pengalaman manis, pahit, masam, masin antara aku n kengkawan. Biasala, kerja last minit. Antaranya,

-semasa mlm sebelum kene submit - x cukup tido satu hal, x tahu format yg betul, x tahu nk goreng ape lg nk masuk dlm report, ms burn cd plak tercilap copy file, laptop buat hal

-semasa masuk bab print memprint - printer rosak, hbs ink, terlekat kertas, tercilap eja sane sini. mcm2 la..yg paling sedih ink tumpah atas aku....

-semasa nk hntr hard cover, poster - masalah nk cari tempat murah, xder org nk terima sebb ramai sgt student uitm mengalami wabak FYP

-semasa bab hntr menghantar - dh nk tutup kaunter sebab masa dh ditetpkn, tercilap format untuk cover page, tertinggal sane, tertinggl cini, sgt2 rushing

Skank semua dh berakhir........n antara hasilnye




4 comments:

cekkeya said...

wah wabak ye...

tapi, wabak ko memang tak boleh nak lawan virus PNL aku..ahahah lagi hebat penangan dia, aku balik umah, semua kata aku sudah bertambah lemak2..ahahha

emaruko said...

xper..makin bertambh lemak makin comey..kih3

Darnia Aqilah said...

hahhaha...naseb bek dh berakhir..dat bru ja nk bermula..wuahahahha...yan2 x abeh2 ngan PNL dia..xpa nti kite g jogg ari2 k...miss u..muahx

emaruko said...

rileks dat.. aper2 pun perjuangan kita semua belum selesai..